Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
16.1 C
Heraklion

Σεμινάριο για το κρασί

Ένα πρακτικό σεμινάριο για το κρασί και τη σωστή διαχείρισή του διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες που απασχολούνται ή πρόκειται να απασχοληθούν στο τομέα της εστίασης.

Με την καθοδήγηση του έμπειρου εισηγητή οι καταρτιζόμενοι θ΄ αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για το κρασί και νέες δεξιότητες σχετικά το σερβίρισμα, την αποθήκευση και τη συντήρησή του, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες τους και να τους προτείνουν τις κατάλληλες ετικέτες κατά περίπτωση.

Ενότητες Σεμιναρίου:

Α) Εισαγωγή στον Οίνο

• Τι είναι Οίνος;

• Αμπελώνας – Οινοποίηση

• Μέθοδοι οινοποίησης σε αφρώδη, λευκών, ερυθρωπών & ερυθρών Οίνων

• Κατηγοροιοποίηση Οίνων

• Ελληνικός Αμπελώνας

• Μεγάλοι σταθμοί στην Ιστορία

•Διεθνής Αμπελώνας

Β) Service Κρασιού

• Προέλευση φυτού & ονοματολογία

• Ανάγνωση ετικέτας

• Sommelier

• Βασικοί τύποι οίνου

• Συνθήκες συντήρησης – Θερμοκρασίες

• Εξοπλισμός

• Service – Αποφυγή προβλημάτων

• Μετάγγιση Οίνου

• Γευσιγνωσία

• Food and wine pairing

• Terroir

Ροή

Δημοπρατείται με 3,2 εκατ. ευρώ το έργο ανάπλασης και προστασίας της παραλίας της Αγίας Πελαγίας

Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα προς τη δημοπράτηση του μεγάλου...

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνεις», στις εκλογές της Νομαρχιακής Ηρακλείου

Οι εκλογές για τη συγκρότηση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής...

Το ανατριχιαστικό βίντεο για τις γυναικοκτονίες: Θύματα «ζωντανεύουν» με Τεχνητή Νοημοσύνη

Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας...

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της μονάδας της ΔΕΥΑΗ που θα παράγει επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης τη μέρα

Αυτοψία στο έργο κατασκευής της νέας μονάδας Τριτοβάθμιας Επεξεργασίας...
spot_img
spot_img
spot_img

Popular Categories