Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας έκανε την υπέρβαση και σκαρφάλωσε δύο θέσεις σε σχέση με την τελευταία συμμετοχή της στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψωμιού (Bread in the City – Bakery World Cup) που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2025 στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής Sigep στο Ρίμινι της Ιταλίας. Η Εθνική μας Ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση στην τελική κατάταξη παγκοσμίως κερδίζοντας επάξια τη συμμετοχή της “ελίτ” της Παγκόσμιας Αρτοποιίας (Κίνα, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ελλάδα). Αίσθηση και πολλές θετικές εντυπώσεις προκάλεσαν τα ελληνικά αρτοποιήματα φούρνου, φτιαγμένα όλα με ελληνικά τυριά και αλλαντικά, όπως φέτα, ελληνική γραβιέρα, απάκι, ξυνομυζήθρα ελιές Καλαμών, φιστίκι Αιγίνης κλπ, ενώ παράλληλα η ελληνική γαστρονομία τιμήθηκε με εξαιρετικά πιάτα με δημιουργικότητα και φαντασία όπως η πρωτότυπη πίτσα με την ελληνική χωριάτικη σαλάτα και η τάρτα με ρυζόγαλο.
Στο περιθώριο της διοργάνωσης δημιουργήθηκε πολύ καλό κλίμα, οι εθνικές ομάδες Αρτοποιίας αντάλλαξαν μεταξύ τους, τεχνικές, τεχνογνωσία και συνταγές, τα μέλη της ελληνικής αποστολής , ιδιαίτερα αγαπητά σε όλους κατά γενική απαίτηση “δίδαξαν” συρτάκι σε όλες της ομάδες και τους διοργανωτές, δίνοντας έτσι ελληνικό χρώμα σε αυτή την υπέροχη γιορτή ψωμιού. Τα μέλη της Εθνική μας διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: Ψωμί (Boulangerie), Αρτοσκευάσματα γλυκά και αλμυρά (viennoiserie) και καλλιτεχνικό ζυμάρι. Η Εθνική Αποστολή απαρτίζονταν: προπονητής Διονύσης Βογιατζής γνωστός επαγγελματίας αρτοποιός και μέλος του Σωματείου Αρτοποιών Ηρακλείου, Στάθης Κατοπόδης (Λευκάδα), Βασίλης Ξανθοπουλος (Καβάλα), Μαρίνα Παντερμαράκη (Ηράκλειο), Μενέλαος Πλουμής (Ηράκλειο), Βασίλης Καμαράτος (Ηράκλειο) και Μανώλης Καλαϊτζάκης (Ηράκλειο).
Όπως δήλωσε η επικεφαλής, δημιουργός και υπεύθυνη της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας Παρθένα Παστραφίδου “η Εθνική μας Ομάδα η οποία εδράζεται στη Θεσσαλονίκη άφησε το δικό της θετικό αποτύπωμα και σε αυτή τη Παγκόσμια γιορτή Ψωμιού, στον Διεθνή Διαγωνισμό στο Ρίμινι της Ιταλίας βελτιώνοντας τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη. Τα τελευταία χρόνια η Εθνική μας ομάδα είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Αρτοποιητικής μας παράδοσης και συμβάλει στην ανάπτυξη και προβολή της ελληνικής αρτοποιίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα συνεχίσουμε με στόχο να πάμε ακόμη ψηλότερα”. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη διοργάνωση, που ήταν και η πρώτη της συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αρτοποιίας που διεξήχθη στη Γαλλία (Παρίσι) η Ελληνική Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας κατατάχθηκε στην 7η καλύτερη θέση παγκοσμίως.
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά
Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς.Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.