Close Menu
ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • LIFESTYLE
    • Κίνηση στους δρόμους
    • Ο Καιρός στην Κρήτη
    • Εφημερεύοντα Φαρμακεία
    • Θέμα Κρήτης 103,1 Πρόγραμμα
    Facebook X (Twitter) Instagram SoundCloud YouTube
    Τρίτη, 09/12/2025 Κεντρικο Δελτιο Ειδήσεων
    Εφημερεύοντα Φαρμακεία Εφημερεύοντα   Κίνηση στους δρόμους Κίνηση   Καιρός στην Κρήτη Καιρός
    ΘΕΜΑ 103,1 LIVE
    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Facebook X (Twitter) Instagram SoundCloud YouTube
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
    • ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
    • ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΟ 103.1
    • ΚΡΗΤΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
    • PODCASTS
    Κεντρικό Δελτίο
    ΘΕΜΑ LIVE
    Facebook X (Twitter) Instagram SoundCloud YouTube
    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

    Ν.Κοκκινάκη: Νηστίσιμο ραβανί για τη Σαρακοστή

    04/04/2024, 10:15 πμ2 Mins Read

    Απολαυστικό νηστίσιμο ραβανί φτιάχνει για τον ΚΡΗΤΙΚΟ 88.7 η αγαπημένη μας μαγείρισσα Νεκταρία Κοκκινάκη και το φιλοξενεί το ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103.1.

    Πατώντας πάνω σε μια συνταγή του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιάννη Βίτσα, η Νεκταρία Κοκκινάκη δημιουργεί ένα νηστίσιμο γλυκό που θυμίζει περισσότερο σιμιγδαλένιο χαλβά στο φούρνο κι εγγυάται την απόλαυση για τις ημέρες της Σαρακοστής.

    Μια συνταγή από την Αιτωλοακαρνανία, όπου τα γλυκά έχουν άλλη … γεύση. Πρόκειται για ένα αγαπημένο γλυκό της περιοχής, που φιλοξενούσαν όλα τα ζαχαροπλαστεία τις ημέρες της νηστείας κυρίως κι αποτελούσε αγαπημένο κέρασμα για τις νοικοκυρές.

    2

    Υλικά
    500γρ. χοντρό σιμιγδάλι
    500γρ. ψιλό σιμιγδάλι
    200ml ελαιόλαδο
    200ml ηλιέλαιο
    1l νερό
    800γρ. ζάχαρη
    200ml μέλι
    Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
    Ξύσμα από ένα λεμόνι
    3 βανίλιες
    Για πασπάλισμα
    100γρ. ζάχαρη
    1 κουταλιά κανέλα

    Εκτέλεση
    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη και το μέλι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    Προσθέτουμε τα σιμιγδάλια μας αφού πρώτα έχουμε κοσκινίσει για να μην έχει σβόλους. Ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
    Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα μας πολύ καλά.
    Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι για να μην κολλήσει το γλυκό μας. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
    Κόβουμε σε κομμάτια το ραβανί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
    Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα. Όταν βγάλουμε το ραβανί από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλα σε όλη την επιφάνεια.
    Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.

    Previous ArticleΝΑΤΟ: Μια 75χρονη συμμαχία σε 5 αριθμούς
    Next Article Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου εντός της ημέρας

    σχετικα νεα

    Δημοπρατείται με 3,2 εκατ. ευρώ το έργο ανάπλασης και προστασίας της παραλίας της Αγίας Πελαγίας

    25/11/2025, 3:09 μμ

    Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της μονάδας της ΔΕΥΑΗ που θα παράγει επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης τη μέρα

    25/11/2025, 2:35 μμ

    Συνάντηση ΔΕ ΤΕΕ/ΤΑΚ με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Δόθηκαν λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα των μηχανικών

    25/11/2025, 1:27 μμ

    Παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια στον Κρουσώνα από το Δήμο Μαλεβιζίου

    25/11/2025, 12:44 μμ

    Στην τελική ευθεία για τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Ηρακλείου

    25/11/2025, 11:28 πμ

    Γ. Ματαλλιωτάκης: «Η Κρήτη διαθέτει πολλά επιστημονικά αντικείμενα»

    25/11/2025, 10:47 πμ
    Facebook X (Twitter) Instagram SoundCloud YouTube
    • Home
    © 2025 ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103,1 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.